- Родилница - http://www.rodilnitza.com/blog -

Акция „Насилието над родилки трябва да спре!!!“, юни 2015

В последните няколко седмици чухме изказвания от лекари и министри, че така наречената маневра на Кристелер или както е по-известна като „скачане по корема“ е остаряла практика и не се използва в България. Това доста изненада както нас, така и много от Вас, на които тази маневра е била приложена.

Искаме Министерство на здравеопазването да излезне с ясна позиция, че тази практика не е разрешена в България и не трябва да се използва, както и да предостави разясняния на лекарите защо не е желателно тази практика да се използва и какви са потенциалните негативни последици за майката и за бебето й.

Подкрепете ни в тези искания като пишете до Министерство на здравеопазването на адрес:

Министерство на здравеопазването
София 1000, пл. „Света Неделя“ 5

1. Ако Ви е била приложена тази маневра, опишете как сте се чувстала и какви последици е имало за Вас или детето Ви.

2. Подкрепете ни, дори и да не сте преживяли лично „скачане по корема,“ просто защото смятате, че остарели и потенциално опасни акушерски методи не би трябвало да се използват в акушерството.

3. Ако сте пострадала и искате да подадете жалба, може да го направите по образец тук и може да изпратите на всички посочени инстанции:
http://www.rodilnitza.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/ComplaintGeneral.pdf
Или директно на Медицински одит тук: http://eama.bg/index.php/bg/za-patzienta/onlain-forma-za-vaprosi/2-uncategorised/40-izprashtane-na-zhalbi

4. Моля, изпращайте ни копие или потвърждение, за да знаем колко писма са били изпратени и до кого и да следим как ще си свършат работата институциите: info@rodilnitza.com

Насилието над родилки трябва да спре!!!