Оргазменият потенциал на раждането – една скрита тайна

Cover Оргазмено раждане (2013)Възможно ли е раждането да бъде нещо различно от познатата ни представа за болезнено и мъчително преживяване, нерядко съпътствано от сериозни рискове за здравето и живота на родилката и бебето? Възможно ли е даването на живот да бъде естествено благословено като щастливо и приятно събитие, доставящо радост и удоволствие, дори екстаз и пълно удовлетворение? Възможно ли е…..

Да, възможно е! Как? – Отговор на тези и много други въпроси, свързани с бременността и раждането, дават Елизабет Дейвис и Дебра Паскали-Бонаро в книгата си ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане, излязла в български превод в издателство Галера Либрис, Варна.

Опирайки се на личния си и професионален опит, както и на практиката за естествено болнично и извънболнично раждане в САЩ и по света, акушерката Елизабет Дейвис и дулата Дебра Паскали-Бонаро последователно и аргументирано разгръщат своя аналитичен разказ за превръщането на “одисеята” раждане в пълноценно, трансформиращо, утвърждаващо живота преживяване. Преди, по време на и след самото раждане – всеки от тези етапи в даването на живот е осветлен основно с оглед подготовката на майката да се справи (с необходимата съпричастност на близките) с всички несъмнени предизвикателства, съставящи даването на живот. Накратко, да усети и изяви женската си мощ.

Какви са действителните измерения на реално преживяното оргазмено раждане се убеждаваме от включените в раздела “Жените разказват своите истории” разкази на майки от САЩ, Великобритания, Холандия, Израел, Австрия, Австралия, Нова зеландия.

Представянето на книгата

„Раждане в страх или в наслада – можем ли да изберем?“

ще се състои във Варна на 22 юли 2013 г. от 18:30 ч. в Арт салона на Радио Варна www.facebook.com/events/405204586267705/?fref=ts

и в София на 25 юли 2013 г. от 18:30 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща“ www.facebook.com/events/490293491048862/?ref=3

За книгата:

Въпреки негативното програмиране в продължение на стотици години раж­да­нето може да бъде изживяване, разтърсващо дълбоко душата! Позволете на книгата Оргазмено раждане да ви вдъхнови да предявите правото си за удоволст­вено, овластяващо раждане.

Д-р Кристиан Нортръп,
автор на Женски тела, женска мъдрост

Горещо препоръчвам на всяка жена, която изпитва и най-малките съмнения в своята сила, на всяка жена, която изпитва страх от раждането, на всяка от вас, която иска да роди по природните закони, да прочете тази книга. В нея ще откриете много съвети – как да се справите в различни ситуации, разкази на раждали жени, които ще ви вдъхнат увереност в силата, която притежаваме ние, жените.
Оргазмено раждане е книга, която би обогатила всяка една акушерка. Защото е написана от акушерка, която е вложила цялото си сърце в тази професия.“

Емилия Казълова,
председател на Алианса на българските акушерки

Вашият коментар

Добавете вашият коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Можете също така да се абонирате за тези коментари чрез RSS.

Бъдете вежливи. Придържайте се към темата, без вулгарности или спам.

Може да използвате следните етикети:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този блог е свързан с Gravatar. За да получите своята световно-призната лична картинка, моля регистрирайте се в Gravatar.