Покана за участие в Световната седмица за уважение към раждането

От Сдружение „Родилница” искаме да съберем информация за всички инициативи, организирани покрай Световната седмица за уважение към раждането (21-27 май) и да ги популяризираме посредством нашата интернет страница (www.rodilnitza.com), за да станат достъпни до колкото се може повече родители. Ако Вашата организация или училище за бременни участва в инициативата, пишете ни какво сте подготвили за бременните, за да включим информацията. Достатъчно е дата, час, място на инициативата и кратко описание, както и линк към Вашата страница.

Световната седмица за уважение към раждането се организира от 2004 година по инициатива на френската организация l’Alliance française pour l’accouchement respecté (AFAR) (Френски алианс за уважение към раждането), а от 2011 година е част от инициативите на ENCA, Европейската мрежа на асоциации за раждане. Темата тази година е „Раждането и парите.”

Световната седмица за уважение към раждането (IWRC) е една възможност за повдигане на гласове от целия свят в подкрепа на спокойното раждане. IWRC се провежда всяка година през месец май. В зависимост от темата се предлагат цели и идеи за действие. Отделни хора или групи могат да отработят конкретните стъпки след това, възползвайки се от колективно подготвените и предоставени на уебсайта материали: плакати, дипляни, брошури и пр. В зависимост от времето и степента на въвличане на участващите хора/групи могат да се организират много събития от различен мащаб: изложби, срещи, конференции. За повече информация посетете специалната страница, посветена на инициативата: www.smar.info.

НПО „Родилница” е сдружение на жени и майки, чиято цел е да подобри състоянието на родилната помощ в България. Сдружението е регистрирано през януари 2012 година, но функционира като неформална гражданска група от ноември 2009 г. Кампаниите, по които сме работили, включват разясняване на понятието „Информирано съгласие,” както и кампания „Първи контакт” – за необходимостта майката и бебето да не се разделят след раждането.

За контакт: info@rodilnitza.com

Вашият коментар

Добавете вашият коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Можете също така да се абонирате за тези коментари чрез RSS.

Бъдете вежливи. Придържайте се към темата, без вулгарности или спам.

Може да използвате следните етикети:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този блог е свързан с Gravatar. За да получите своята световно-призната лична картинка, моля регистрирайте се в Gravatar.