По-близо до съвременното раждане – Покана за 26.4.2016 г.

ПОКАНА

По-близо до съвременното раждане
Дискусия за добри практики и превенция на цезарово сечение

на 26 април 2016 г., вторник, от 15:00ч

в Червената зала на Център за култура и дебат „Червената къща“

Коалиция за майчино здравеопазване Ви кани да поговорим:

Как се раждат децата ни в модерния свят? Познаваме ли достатъчно добре всички механизми на физиологичното раждане? Какъв е съвременният прочит на взаимоотношенията между бъдещите родители, медицинските екипи и новороденото?

В международния месец за повишаване информираността за цезаровото сечение Ви каним заедно да потърсим отговорите на тези въпроси. В последното десетилетие в България се установи трайна тенденция все повече жени, които планират бременност и раждане, да участват активно и осъзнато в тези процеси. Оказва се обаче, че системата не винаги е готова да откликне на тази нужда. Затова периодично в обществото се повдига темата за недоволството на жените от системата за майчино здравеопазване и неудовлетворителните показатели на страната ни по отношение на майчиното и детско здраве. Ние вярваме, че заедно можем да променим тези процеси в полза както на майките, така и на работещите в системата. За целта изготвихме книгата „Пътеводител за физиологично раждане“, на чиято премиера ще присъствате, ще имате възможност да зададете своите въпроси и да участвате в дискусията. ЗАПОВЯДАЙТЕ!
УЧАСТНИЦИ:

Ралица Димитрова – активист, председател на Коалиция за майчино здравеопазване;

Миглена Делчева – активист, председател на фондация „Родители за родители“;

Нели Мутафова – активист, зам.-председател на сдружение „Родилница“; Елена Кръстева – психолог, председател на сдружение „Естествено“ и Асоциация на българските дули;

д-р Бояна Петкова – педиатър, председател на фондация „Макове за Мери“

ПРОГРАМА: 15:00-15:10 – Представяне на участниците в дискусията и Коалицията и нейните членове.
15:10-15:50 – Отворена дискусия: Съвременното раждане и Цезаровото сечение. Кратко представяне на факти, свързани превенцията на секцио и добри практики при извършването му.
15:50-16:10 – Представяне на „Пътеводител за физиологично раждане“ и причини за появата му .
16:10-16:20 – Представяне на Проект „Стратегия за дългосрочна застъпническа кампания за спазване на човешките и гражданските права в майчиното здравеопазване”
16:20-16:45 – Разясняване дългосрочните цели на Коалиция за майчино здравеопазване
16:45-17:30 – Коктейл и неформални дискусии

Вход: СВОБОДЕН

За актуална информация: https://www.facebook.com/events/1726177770996715/

Проектът „Стратегия за дългосрочна застъпническа кампания за спазване на човешките и гражданските права в майчиното здравеопазване” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., www.ngogrants.bg. Настоящото събитие се организира в рамките на допълнителните дейности по проекта и става факт благодарение на финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България.

 

Официалната покана може да изтеглите тук: INVITATION3

Вашият коментар

Добавете вашият коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Можете също така да се абонирате за тези коментари чрез RSS.

Бъдете вежливи. Придържайте се към темата, без вулгарности или спам.

Може да използвате следните етикети:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този блог е свързан с Gravatar. За да получите своята световно-призната лична картинка, моля регистрирайте се в Gravatar.