- Родилница - http://www.rodilnitza.com/blog -

Премиера на филма „Родилни разкази“ + Дискусия :: Покана за днес, 2.11.2016 г. от 17:00 до 20:00 ч. в Кино „Влайкова“, София

По случай деня на Народните Будители, Сдружение „Родилница“ и фондация „Отворен интелект – OPEN MIND” Ви канят на премиерата на официалната версия на българския документален филм „РОДИЛНИ РАЗКАЗИ“ (22 мин.) – http://storiesofbirth.org/

и

дискусия на тема:
„КАК ДА ПОСТИГНА МЕЧТАНОТО ОТ МЕН РАЖДАНЕ В БЪЛГАРИЯ?“.

Събитието ще се проведе в сряда, 2-ри ноември, в Кино „Влайкова”, ул. „Цар Иван Асен II” № 11, София (близо до Орлов мост). Прожекцията ще започне в 18:30 ч., от 17:00 ч. ще има БЛАГОТВОРИТЕЛЕН базар „От майки за майки”, а в 18:10 ч. ще започне официалната част – представяне на филма и мотивите за неговото създаване.
В дискусията след прожекцията ще участват някои от двойките, чиито истории са отразени във филма и зрителите ще имат възможност за въпроси към тях.
„РОДИЛНИ РАЗКАЗИ” съдържа автентични кадри от раждания и споделя уникални моменти от най-специалните мигове от живота на една двойка – бременността, раждането и невероятните първи минути след раждането.
Филмът повдига сериозни въпроси за това как жените и обществото днес възприемат раждането, като споменава някои от предизвикателствата, пред които са изправени бъдещите майки в България.
Елате на 2-ри ноември, за да научите:
• Как да се подготвите за своето активно раждане.
• Как може да участвате в промяната на условията за раждане в България.
• Че и в България раждането може да е много красиво преживяване.
==============================================

ВХОД СВОБОДЕН.

Ще може да се правят дарения на място и/или по банков път.

==============================================

ЛИНК към фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1007130349408856/

 

Създатели на филма са Татяна Косекова-Бърч, Диана Василева и Михаил Косев.

По филма работиха: Павел Стойчев – музикално оформление, Петър Гълов -редакция, Галена Цветкова – субтитри, Софи Робъртс – превод.

ПРОГРАМА:

От 17:00 ч. започва БЛАГОТВОРИТЕЛЕН базар „От майки за майки“, ще продължи до края на събирането.

В 17:50 ч. залата на Кино „ВЛАЙКОВА“ отваря врати,

до 18:10 ч. настаняване на гостите.

От 18:10 ч. започваме с официалната част – кратко представяне и прожекция на филма „РОДИЛНИ РАЗКАЗИ“,

а после свободен разговор по темата:

„КАК ДА ПОСТИГНА МЕЧТАНОТО ОТ МЕН РАЖДАНЕ В БЪЛГАРИЯ“.

Приключваме в 20:00 ч.

 

Ако филмът и дискусията Ви допаднат, можете да направите дарение на място и/или по банков път. Защото ние искаме този филм и тази дискусия да я проведем във всяко българско селище. И всяка помощ и подкрепа е „Добре дошла!”.

Банкови сметки на Сдружение „Родилница”

IBAN BG70BPBI79401073970702
BIC код: BPBIBGSF, в Пощенска банка

 

BG70UNCR70001522297701

BIC код: BIC: UNCRBGSF, в УниКредит Булбанк

Основание: „За развитие на дейността”
„Родилница”е сдружение на жени и майки, родено от инициативата на неформална гражданска група през 2009 г. Основните цели на организацията са да съдейства за подобряване на състоянието на майчиното здравеопазване в България, за уважение към майката при вземане на решения, отнасящи се до нея и нейното бебе, за спазване на човешките и гражданските права на жените и техните семейства през бременността, по време на раждане и в послеродовия период. Сдружението разпространява информация, включително интересни преводни материали, чрез интернет страницата www.rodilnitza.com и социалните мрежи, организира кампании и инициативи и оказва съдействие в случаите на нарушени права.