- Родилница - http://www.rodilnitza.com/blog -

Успешна трета работна среща, ражда се Коалиция за майчино здравеопазване

На 24 януари т.г. в София се проведе последната, третата от предвидените официални работни срещи по проекта. Темата на уъркшопа бе формулирана като  «Стратегическо планиране и коалиционно изграждане. Реални действия за реална промяна на майчиното здравеопазване в България».

Някои от участниците бяха съвсем малки и много заинтересовани

Както може би сте чули и/или прочели, проектът „Стратегия за дългосрочна застъпническа кампания за спазване на човешките и гражданските права в майчиното здравеопазване” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., www.ngogrants.bg.

Работна среща за коалиране, 24.1.2016 г.

Наред с тренингите и симулациите, подготвени от обучителите д-р Георги Методиев и д-р Деница Хинкова (която доброволстваше в тази роля! огромно БЛАГОДАРЯ!), имаше дискусии за бъдещето и за възможностите за действие пред активисти и НПО-та в майчините грижи. Участниците единодушно взеха решение да се сплотят и да формират Коалиция. Избраха име и слоган: Коалиция за майчино здравеопазване – За достъпна и уважителна грижа за майка и бебе.
Очаквайте скоро новини от нас относно Коалицията и съвместните ни действия.