Покана за филм + още нещо. Безплатно, с огромна ценност.

от

Предпремиера: Прожекция на филма „Родилни Разкази“ + дискусия

22-минутен документален, България

По случай деня на Народните Будители, 1‑ви ноември, Сдружение „Родилница“ Ви кани на предпремиерната прожекция на българския

документален филм „Родилни разкази“

и на

дискусия на тема

„Раждането на нашето дете – вълшебно събитие.  Как може да стане това в България?.

Къде:             хотел Хемус, гр. София, мецанин

(кръстовището на бул. Черни връх и бул. Арсеналски)

Кога:              на 23-ти октомври 2016 г., неделя, от 18:30 ч.

Филмът повдига сериозни въпроси за това как жените и обществото днес възприемат раждането, като се фокусира върху много от проблемите, пред които са изправени бъдещите майки в България.

Раждането в България по дефиниция е медицинско събитие, а жената бива възприемана като пациент. Това отнема централната роля на жената в най-важното събитие в живота ѝ. Изборът на бъдещите майки е сведен до болнично раждане с потенциално високо ниво на интервенции, утежняващи родилния процес и психическото и емоционално състояние на майката и бебето,

и неасистирано домашно раждане, с риск да не бъде оказана или дори отказана медицинска подкрепа при нужда от страна на майката или новороденото.

Елате на 23-ти октомври, за да научите: 

·        Как да се подготвите най-добре за своето активно раждане.

·        Как може да участвате в промяната на условията за раждане в България.

·        Че и в нашата Родина раждането може да е красиво преживяване.

Ако Ви предстои да бъдете баща, елате, за да се запознаете с преживяването на други татковци за раждането на техните деца!

Ако Ви предстои да бъдете майка, елате, за да се запознаете с други майки и техните лични истории!

Ако Ви предстои да станете баба или дядо, елате, за да научите как бихте могли да окажете истинска подкрепа на новите родители!

captures_mum

===================================================

„РОДИЛНИ РАЗКАЗИ” съдържа автентични кадри от раждания и споделя уникални моменти от най-специалните мигове от живота на една двойка – бременността, раждането и невероятните първи минути след раждането, като също така задава и отправна точка за това какви стъпки са необходими, за да се подобрят условията за раждане, както в болниците, така и у дома.

„Родилница”е сдружение на жени и майки, родено от инициативата на неформална гражданска група през 2009 г. Основните цели на организацията са да съдейства за подобряване на състоянието на майчиното здравеопазване в България, за уважение към майката при вземане на решения, отнасящи се до нея и нейното бебе, за спазване на човешките и гражданските права на жените и техните семейства през бременността, по време на раждане и в послеродовия период. Сдружението разпространява информация, включително интересни преводни материали, чрез интернет страницата www.rodilnitza.com и социалните мрежи, организира кампании и инициативи и оказва съдействие в случаите на нарушени права.

За допълнителна информация следете Фейсбук събитието за цялото представяне на Родилница на София Вег Фест, 22–23.10.2016 г. в хотел Хемус.

 

Вашият коментар

Добавете вашият коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Можете също така да се абонирате за тези коментари чрез RSS.

Бъдете вежливи. Придържайте се към темата, без вулгарности или спам.

Може да използвате следните етикети:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този блог е свързан с Gravatar. За да получите своята световно-призната лична картинка, моля регистрирайте се в Gravatar.