Премиера на филма “Родилни разкази” + Дискусия :: Покана за днес, 2.11.2016 г. от 17:00 до 20:00 ч. в Кино “Влайкова”, София

По случай деня на Народните Будители, Сдружение „Родилница“ и фондация „Отворен интелект — OPEN MIND” Ви канят на премиерата на официалната версия на българския документален филм „РОДИЛНИ РАЗКАЗИ“ (22 мин.) — http://storiesofbirth.org/

и

дискусия на тема:
„КАК ДА ПОСТИГНА МЕЧТАНОТО ОТ МЕН РАЖДАНЕ В БЪЛГАРИЯ?”.

plakat-rodilni-razkazi-2-11-2016-k-vlaykova

Събитието ще се проведе в сряда, 2‑ри ноември, в Кино „Влайкова”, ул. „Цар Иван Асен II” № 11, София (близо до Орлов мост). Прожекцията ще започне в 18:30 ч., от 17:00 ч. ще има БЛАГОТВОРИТЕЛЕН базар „От майки за майки”, а в 18:10 ч. ще започне официалната част – представяне на филма и мотивите за неговото създаване.
В дискусията след прожекцията ще участват някои от двойките, чиито истории са отразени във филма и зрителите ще имат възможност за въпроси към тях.
“РОДИЛНИ РАЗКАЗИ” съдържа автентични кадри от раждания и споделя уникални моменти от най-специалните мигове от живота на една двойка – бременността, раждането и невероятните първи минути след раждането.
Филмът повдига сериозни въпроси за това как жените и обществото днес възприемат раждането, като споменава някои от предизвикателствата, пред които са изправени бъдещите майки в България.
Елате на 2‑ри ноември, за да научите:
• Как да се подготвите за своето активно раждане.
• Как може да участвате в промяната на условията за раждане в България.
• Че и в България раждането може да е много красиво преживяване.
==============================================

ВХОД СВОБОДЕН.

Ще може да се правят дарения на място и/или по банков път.

==============================================

ЛИНК към фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/1007130349408856/

 

Създатели на филма са Татяна Косекова-Бърч, Диана Василева и Михаил Косев.

По филма работиха: Павел Стойчев — музикално оформление, Петър Гълов ‑редакция, Галена Цветкова — субтитри, Софи Робъртс – превод.

ПРОГРАМА:

От 17:00 ч. започва БЛАГОТВОРИТЕЛЕН базар “От майки за майки”, ще продължи до края на събирането.

В 17:50 ч. залата на Кино “ВЛАЙКОВА” отваря врати,

до 18:10 ч. настаняване на гостите.

От 18:10 ч. започваме с официалната част — кратко представяне и прожекция на филма “РОДИЛНИ РАЗКАЗИ”,

а после свободен разговор по темата:

“КАК ДА ПОСТИГНА МЕЧТАНОТО ОТ МЕН РАЖДАНЕ В БЪЛГАРИЯ”.

Приключваме в 20:00 ч.

 

Ако филмът и дискусията Ви допаднат, можете да направите дарение на място и/или по банков път. Защото ние искаме този филм и тази дискусия да я проведем във всяко българско селище. И всяка помощ и подкрепа е „Добре дошла!”.

Банкови сметки на Сдружение „Родилница”

IBAN BG70BPBI79401073970702
BIC код: BPBIBGSF, в Пощенска банка

 

BG70UNCR70001522297701

BIC код: BIC: UNCRBGSF, в УниКредит Булбанк

Основание: „За развитие на дейността”
„Родилница”е сдружение на жени и майки, родено от инициативата на неформална гражданска група през 2009 г. Основните цели на организацията са да съдейства за подобряване на състоянието на майчиното здравеопазване в България, за уважение към майката при вземане на решения, отнасящи се до нея и нейното бебе, за спазване на човешките и гражданските права на жените и техните семейства през бременността, по време на раждане и в послеродовия период. Сдружението разпространява информация, включително интересни преводни материали, чрез интернет страницата www.rodilnitza.com и социалните мрежи, организира кампании и инициативи и оказва съдействие в случаите на нарушени права.

 

Вашият коментар

Добавете вашият коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Можете също така да се абонирате за тези коментари чрез RSS.

Бъдете вежливи. Придържайте се към темата, без вулгарности или спам.

Може да използвате следните етикети:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този блог е свързан с Gravatar. За да получите своята световно-призната лична картинка, моля регистрирайте се в Gravatar.